+46 (0) 79-340 50 50 Linda@LiKaMedia.com

När man är inne i ett flow känns det som att allt flyter på.

Så känns det nu. Även om det är backigt och krokigt så hittar jag fram i företagsdjungeln. Jag är inne i ett extremt bra flow. Men hur kan det komma sig att det helt plötsligt blev så? Är det ren tur? Är det slumpen som avgjort? Eller är det så att universum tycker att jag jobbat stenhårt och att jag faktiskt, äntligen, förtjänar att hamna i detta flow?

Om jag skulle ge mig på att förklara, varför, skulle jag vilja säga att det är för att jag ALDRIG har gett upp, oavsett motstånd, utan kört järnet. Jag har vågat satsa högt och stort. Jag har stått upp, fallit ned, slagit mig, borstat av gruset, satt på ett plåster och sen kört stenhårt igen. Aldrig har jag gett upp. Jag skulle vilja säga att det inte är tur som avgör vilket flow vi hamnar i utan snarare hur hårt vi har arbetat och det är de som avgör vilket flow vi får i slutändan.

Tack vare att jag är i ett sånt flow, just nu, har det gett mig förmågan att se häftiga möjligheter. Möjligheter som man oftast inte ser när man är upptagen med att ta sig förbi allt backigt och krokigt. För även om jag sitter här vid datorn, varje dag, och önskar att dygnet hade 48h, gör jag det med glädje för det är inte, längre, en konstant krokig uppförsbacke utan numera har jag plan väg där jag kan slappna av en del och till och med lite sluttning så jag hinner luta mig tillbaka och känna håret flaxa… Eller..ja, metaforiskt då….min kam flaxar sällan! 😉

applinda lika mediaVad krävs av en för att nå sin dröm. Jag tror inte på att det finns några genvägar. Jag tror inte på att man kan sitta ett par timmar om dagen och göra succé med sin företagsidé. En vacker dag, kanske, men innan man nått dit har nog de flesta gjort sina “hundår”. Åren som består av backigt och krokigt. Åren som man satsat hela sitt hjärta utan att vara säker på att få utdelning. Det är ingen dans på rosor att driva eget. Man ska både brinna för det man gör och samtidigt hitta nått som faktiskt är lönsamt.

Jag har varit företagare innan jag startade LiKaMedia och blev App-Linda. Jag jobbade som föreläsare. Jag körde runt i Skåne för att prata med elever på högstadier och gymnasium. Vi pratade om mobbning och utanförskap. Vi pratade om alls rätt att få vara som de är. Vi pratade om hur öppet klimatet var i just deras klass. Detta var ingen dans på rosor det heller. Det tog enormt mycket av min energi att vara ute och prata om detta. För varje gång jag stod framför en klass återupplevde jag mitt egna förflutna. Men det va värt det varje gång. Kunde jag bara hjälpa ett enda barn så var det värt det.

Tyvärr kunde jag inte fortsätta för, det spelar ingen roll hur mkt jag brann för detta ämne, jag kan inte leva på luft och kärlek. Jag var tvungen att kunna livnära mig på det och det gick inte. Skolorna prioriterade inte detta i sin budget vilket resulterade i uteblivna bokningar. Det är svårt att hitta nått man både brinner för och samtidigt kan leva på. Jag har, åter igen, inte haft tur utan har jobbat mig fram till den idén jag har idag.

Tack vare ett fantastisk möte, över fem koppar kaffe, med två nyfunna vänner och kollegor Aryel Wallet och Cecilia Rutström, hittade jag ett sett att kombinera det som ligger mig närmst hjärtat, mobbning och utanförskap, med det jag tycker är fantastiskt kul, att hjälpa företagare med appar. Jag har nu en idé som jag tänker sätta till verket. Jag har tagit ett första steg med att kontakta en viss individ med stjärnstatus och imorgon ska jag träffa en journalist för att diskutera det mer ingående. Spännande!! =)

Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan jag kan berätta hela historien om denna idé!

 

Tills dess…. Om du inte redan är i ett flow, jobba på som en galning för ditt flow kommer att dyka upp förr eller senare så länge du inte bara står och letar efter det. Om du redan är i ett flow – NJUT! Låt inspirationen flöda och var mottaglig för nya möten och samarbeten. Det är detta som är GULD med att vara egenföretagare!

 

lika media app-linda

 

 

 

 

 

 

 

Linda ”App-Linda” Karlsson
LiKaMedia

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng