+46 (0) 79-340 50 50 Linda@LiKaMedia.com

Det är inte det vi ska sträva efter i heller. För om vårt mål skulle vara att göra alla andra stolta skulle vi aldrig springa i mål.

Ja, tänk om jag själv kunde tänkt på det de senaste 16 åren. För i min värld har jag alltid jagat. Jag har fokuserat på att andra ska vara stolta över mig och det jag åstadkommit. Har jag lyckats? Nej, långt ifrån.. Visst finns det personer, i min närhet, som känt stolthet över mig och vad jag gjort men långt ifrån alla de jag önskat. Jag har jämt och ständigt jagat och konstant blivit besviken.

Känner ni till den där känslan, från när man va liten, då man skulle visa mamma, pappa eller annan vuxen, nånting man gjort i skolan? Nått man va sådär barnsligt glad och stolt över? Så kan jag fortfarande känna när jag ska berätta om nått jag gjort eller lyckats med. Man står där och väntar, med sina stora, blå ögon och enormt höga förväntningar, på en reaktion som oftast uteblir. Besvikelsen slår en rakt i ansiktet och sakta men säkert kryper den på, den där mörka, tunga osäkerheten.

“Vad tror du? Är det där nånting att känna sig stolt över!? Äsch…! Det ska ju vara långsiktigt också!”

lika media app-lindaVad gör man då när man inte får den där reaktion man förväntat sig? Jag skulle nog säga att 100% av gångerna tar jag och stoppar den där reaktionen i min ryggsäck. En ryggsäck som bara blir tyngre och tyngre efter varje besvikelse. I mitt fall vet jag, egentligen, vilken reaktion jag kommer att få när jag berättar. Men ändå står jag där, sådär barnsligt stolt, och berättar om mina äventyr och framgångar. Jag vet att reaktionen aldrig kommer att leva upp till den jag förväntat mig. Jag kommer aldrig att få den bekräftelse jag så envist stångat mig blodig för.

“Nu är det NOCK! Jag är stolt och jag kommer att vara stolt över att jag känner stolthet!”

För vad är viktigast, egentligen… Jo, att DU känner stolthet i vad du gör. Det är DITT liv och DINA beslut och det viktiga är att just DU känner att du gjort rätt och valt rätt. Vad alla andra tycker är oväsentligt. Du är viktigast i DITT liv. Sträva efter att göra DIG SJÄLV stolt.

Jag har bestämt mig. Jag kommer inte längre att acceptera att folk trampar på min lycka. Jag tänker inte acceptera att folk ifrågasätter mina val, som jag är så stolt över. Det är MITT liv och det är MINA val och om jag vill ha någons åsikt ber jag om den!

Jag har påbörjat min resa. Jag ser mållinjen och jag kommer att känna målsnöret mot mitt bröst. Jag har hittat rätt fokus. När jag känner mig stolt, över mig själv och mina framgångar, kan jag springa genom tusen målsnören. För när vi flyttar vårt fokus från alla andra till oss själva kan vi nå vilka mål vi vill. Jag tänker passera mållinjer, ett målsnöre i taget. Hänger du med?

 

Med sikte mot första målsnöret!

 

lika media app-linda

 

 

 

 

 

 

 

Linda Karlsson ”App-Linda”
LiKaMedia

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng